Hoe vertel ik het mijn kinderen?

Ik ga scheiden, maar hoe vertel ik het mijn kinderen?
Hoe maak ik de situatie zo veilig mogelijk voor mijn kinderen?
Hoe moeten mijn bijna-ex en ik zich gedragen naar ons kind, zodat deze er het minste last van heeft?
Hoe communiceer ik het beste met ze ná de scheiding?
Hoe worden onze kinderen niet het kind van de rekening??

En daar sta je dan. Je huwelijk over. Dat had je nooit gedacht, want daar deed je het niet voor. Je emoties een rollercoaster. Je weet nauwelijks hoe je ‘s ochtends bent opgestaan, laat staan dat je weet hoe je weer in bed bent gekomen. De knoop in je maag, je dikke ogen van het huilen, de woede op je partner die…. (vul maar in). En de héle dag door hoor je overal tussendoor: ‘Mamma,…’ of ‘Pappa,…’

O ja, je kind. Of kinderen. Je zou bijna vergeten dat je ze hebt. Eigenlijk heb je geen aandacht voor ze. Je moet ruziemaken, opletten, praten met mensen om niet te verdrinken in je verdriet en woede. O ja, je kinderen. En dan, hopelijk als de storm wat is gaan liggen en jullie praktische afspraken hebben gemaakt over de (boedel)scheiding, dan moet je het hem, haar of hen ook nog vertellen.

Hoe vertel je het je kind? Een praktische ééndaagse workshop met andere scheidende of gescheiden ouders. Over hoe je het je kind vertelt. Hoe je de veiligste omstandigheden kan creëren in een onveilige situatie. Maar ook, hoe je het beste met ze kan praten, ook al zit je nog zo opgeknoopt in je emoties. Hoe geef je ze de ruimte en een eigen plek, daar waar je zelf nog niet goed weet waar je zélf een eigen plek gaat hebben. En hoe communiceer je met je kinderen ná de scheiding.

Kom op zondag 30 november naar de veilige plek van mijn praktijk, dan ga je aan het eind van de dag weg met glimlach op je gezicht, en praktische tips op zak. Prijs: € 90 per persoon, inclusief koffie, thee en lunch.

Schrijf je in via het contactformulier op deze pagina, en ik neem contact met je op.

  • Contact Formulier

  • Tel. +31 (0)297 328018

    Lid van NMv