OVER MARION

Wat ik doe

Ik bied partners met relatieproblemen relatiecoaching (relatietherapie) en mediation aan. Ik werk met jullie aan onderlinge communicatie en gedragspatronen en een oplossing voor je situatie te vinden. Je kan partners in een vaste relatie zijn, partners in een werkomgeving, maar ook leden van families in een conflictsituatie. Ik help jullie uit te vinden welk doel je wil bereiken en welk soort coaching daar het beste bij past.

Ook coach ik individuele professionals met vragen op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit doe ik door het inzetten van mijn jarenlange ervaring als interne coach bij een grote multinational. Zo kunnen we blokkerende patronen ontdekken en oplossen.

Wie ik ben

Ik ben 58 jaar en moeder van twee lange tienerzoons. Ik woon in Kudelstaart, een dorp, dat tegen Aalsmeer ligt aangeplakt. Van origine kom ik uit Amsterdam, daar heb ik ook Frans gestudeerd. Je zou mij een gedreven vakvrouw kunnen noemen, met warm respect voor de mensen om mij heen. Vanuit de oprechte wens mijn cliënten in een gelukkiger situatie te brengen, help ik ze hun situatie te herbezien.

Werkervaring

Al vrij snel na mijn studie trad ik bij IBM in dienst. Daar heb ik allerlei (internationale) functies gehad die vooral met mensen te maken hadden (technisch ondersteunend, sales en people management). Al met al zijn eigenlijk al mijn werkjaren een voortdurende specialisatie in gesprekstechnieken en communicatie geweest. Eerst bij de klanten, later intern. Door het vak van people manager ging er een wereld voor mij open en kwam ik veel directer in aanraking met de fascinerende wereld van de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Ik wilde mij specialiseren in coachingstechnieken en heb daarom twee professionele Coachings-opleidingen bij de  School voor Coaching gedaan: de Leergang Coachen voor Professionals en de Leergang Conflictcoaching. Sinds 1 maart 2005 ben ik gecertificeerd coach. Ik coachte onder andere managers, talenten en Executives in  individuele trajecten,  deed teamcoachings trajecten die vaak te maken hadden met organisatie veranderingen en ik begeleidde conflictgesprekken. Ik ben professioneel sales trainer en geef daarvoor cursussen in heel Europa.

Interesses

Als tegenwicht aan al dat “denkwerk” heb ik in de avonduren cursussen alternatief genezen (onder andere technieken als Reiki en Aromatherapie, waar ik ook cursus in gaf ) en de opleiding voor Schoonheidsspecialiste gedaan. Wat mij interesseerde was het proces van ‘ziek-zijn-en-beter-worden’. Ik ben tien jaar lang zeer actief geweest met Avatar (een 9-daagse, ervaringsgericht persoonlijke ontwikkelingstechniek) en Zen-meditatie. Alternatieve methodes kijken voor genezing en ontwikkeling vooral naar symptomen in het hier en nu, volgens mij ligt de oplossing in het gebruik van ons denken.

Als huiselijke hobby’s hou ik van lezen en schrijven, koken en eten, dansen en varen.

Waarom coach ik?

Het fascinerende proces dat leidt van het “klem” zitten van mensen, in wat voor situatie dan ook, via het “in beweging komen”, totdat uiteindelijk de cliënt vanuit eigen kracht zijn communicatie en de ontwikkeling weer weer op gang kan brengen is mijn drijfveer achter alles wat ik doe. Hierbij doet de cliënt niet anders, dan zijn of haar eigen bronnen aanboren en die op effectieve wijze inzetten ten behoeve van datgene wat hij of zij wil bereiken. Het is een traject waar cliënt en ik, als coach, ieder op ons eigen wijze in betrokken zijn. Het magische eraan is, dat uit deze samenwerking weer beweging wordt veroorzaakt, die zonder deze samenwerking nooit tot stand gekomen zou zijn. Het geeft mij enorm veel voldoening om de gecoachte zijn of haar situatie weer op eigen kracht en met eigen mogelijkheden te zien regelen! De leidende techniek die ik gebruik is die van ‘boompjes tekenen’. Deze onparlementaire en geheel door mijzelf bedachte benaming heeft betrekking op het in kaart brengen van de geschiedenis van het gezin van herkomst van ieder van de cliënten, volgens de contextuele benadering.

Scheiding en mediation

Ik kwam er al snel achter dat, als stellen voor relatiecoaching in mijn praktijk kwamen, het eerste gesprek in de meeste gevallen al een begeleid exit gesprek was, of een aanloop daarheen. Het was even slikken, maar de romantische gedachte om relaties weer vlot te trekken moet ik in de meeste gevallen, let wel: niet altijd, met een vaag gevoel van teleurstelling opgeven. Ik heb daarom mijn praktijk ook uitgebreid met mediation. Sinds maart 2015 ben ik gecertificeerd mediator, met specialisatie familie (scheidings) mediation. Met grote inzet zal ik de beide partners en hun eventuele kinderen ondersteunen naar een nieuwe situatie. Laten we daar het beste van maken!

  • Contact Formulier

  • Tel. +31 (0)297 328018

    Lid van NMv