Zou je vrij willen zijn?

Dankjewel lieve bezoeker die met deze woorden op mijn site terecht kwam.

Vrij zijn

Wat een vraag, eigenlijk.. zou je vrij willen zijn. Willen we dat niet allemaal? En dan nog, wat is dat, vrij zijn? Voor mij is vrij zijn doen wat ik wil doen. Veel mensen zeiden tegen mij na de scheiding: o nou ben je weer vrij. Terwijl ik helemaal nooit het gevoel heb gehad dat ik níet vrij was. Vrijheid in gebondenheid, vind ik een groot goed.

Verbinding

Ik verbind me graag aan mensen. Ik zoek graag de nabijheid op van diegenen die me na staan. Van de mensen waar ik warm van word van  binnen. Met degenen waar ik wat van mag leren. Ik wil daar ook graag in investeren. Een stukje levensruimte, wat compromissen, veel liefde. Ik doe het graag. Niet dat het altijd makkelijk is. Soms houdt zo’n verbinding in dat je een pijnlijke les moet leren.  Dan levert de verbinding soms niet op wat je wel zou willen. Bijvoorbeeld dat de ander minder nabijheid wil dan jij wil. Dat doet zeer. Maar dan nog heb je altijd de vrijheid van de keus om er in te blijven of er uit te stappen. Dat is een zakelijke beslissing gebaseerd op twee lijstjes: het lijstje ‘ik blijf’ en het lijstje ‘ik blijf niet’. Onderaan de streep tellen ze op en kan je afwegen wat het zwaarste weegt. Hoe zwaar weegt jouw verbinding? Te zwaar om niet meer het gevoel te hebben dat je doet wat je wil doen? Te zwaar om de verbinding met de ander meer als last dan als liefde te voelen? Kan je de vrijheid nemen om daar eerlijk in te zijn en de ander te laten weten wat jij voelt?

Vrijheid in gebondenheid

Vrijheid in gebondenheid neemt verantwoordelijkheid met zich mee. De verantwoordelijkheid eerlijk te zijn naar de ander over hoe je je voelt en wat je daarmee zou willen doen. Dat is jóuw vrijheid. De vrijheid om in alle eerlijkheid de keuze te maken die het beste is voor jou en voor degene waaraan je je hebt verbonden. Dat wil niet zeggen dat je dat je maar zomaar het mes er in moet zetten. Ik ben voor overleg en praten. Onderzoeken wat er aan de hand is. De verantwoordelijkheid nemen voor jouw aandeel in de situatie.  Mogelijkheden afwegen. Denken in oplossingen in plaats van in problemen. Wat is er nog en wat is er niet meer? Wat zou je willen dat er was en is?

Zullen wij eens samen jouw lijstjes maken?

21

06 2010

Uw reactie

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/8/4/e/mariongeisler.nl/httpd.www/wp-content/themes/yashfa/comments.php on line 62

  • Contact Formulier

  • Tel. +31 (0)297 328018

    Lid van NMv